Letar du efter något att läsa? Hitta intressanta författare, böcker och nya läsupplevelser på Boksampo.fi.

Storsjöhamnen

Typ
novellsamlingar
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Beskrivning
Storsjöhamnen i Tulavall har givit namn åt Irmelin Sandman Lilius nya samling sagonoveller. I titelnovellen berättas om mötet mellan den tonåriga Ellen Skärvmarck, som hoppas bli konstnär, och Rudolf Aronius, redan känd som stadens egen poet. Hon läser Rudolfs dikter; åt berättelsen ger de en stämning av väntan och äventyr. Hamnen blir hennes trygga tillflyktsort undan beskäftiga släktingar, men också utgångspunkt för drömmar om det okända. Sagan "Ryttaren" utspelar sig på Rackarby gård utanför Tulavall år 1874 och samtidigt i det avlägsna Arabien.
Genom sina morföräldrar kunde ISL se in i adertonhundratalet. Nu återberättar hon mormoderns minnen av sin uppväxt som föräldralös flicka. I en liten tått minns hon själv en hisnande åktur med morfadern. Baksidestext.
Ämnen och teman
Platser för händelserna
Tidpunkt för händelserna
Exakt tidpunkt
Originalspråk
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.
utgivningar
Första publikation
ja
Utgivningstid
Sidantal
129
Språk