Storsjöhamnen

Typ

novellsamlingar
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Storsjöhamnen i Tulavall har givit namn åt Irmelin Sandman Lilius nya samling sagonoveller. I titelnovellen berättas om mötet mellan den tonåriga Ellen Skärvmarck, som hoppas bli konstnär, och Rudolf Aronius, redan känd som stadens egen poet. Hon läser Rudolfs dikter; åt berättelsen ger de en stämning av väntan och äventyr. Hamnen blir hennes trygga tillflyktsort undan beskäftiga släktingar, men också utgångspunkt för drömmar om det okända. Sagan "Ryttaren" utspelar sig på Rackarby gård utanför Tulavall år 1874 och samtidigt i det avlägsna Arabien.
Genom sina morföräldrar kunde ISL se in i adertonhundratalet. Nu återberättar hon mormoderns minnen av sin uppväxt som föräldralös flicka. I en liten tått minns hon själv en hisnande åktur med morfadern. Baksidestext.

Ämnen och teman

Platser för händelserna

Tidpunkt för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

129

Förlag

Språk