Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Agnes & Albertine

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Albertine är konstnär och lever bohemliv i Greenwich Village i New York. Snart ska hon ha en stor utställning på ett galleri med kultstatus. Utställningen ska handla om moderskap och kvinnokroppar och Albertine lider av idétorka. Mestadels vandrar hon omkring på Manhattan iklädd lösmage för att provocera omvärlden att reagera på en gravid kvinnokropp - och hon får de mest märkliga reaktioner.
Albertines mormor tycker att Albertine är omogen och borde ta sig i kragen. Därför släpar hon en stor koffert till Albertines hem och deklarerar att det är ett arv från mormorsmor, kvinnokampshjältinnan Agnes, som levde hundra år tidigare i Skottland.
Albertine är knappt intresserad av vare sig kofferten eller sin anmoder tills hon börjar läsa Agnes brev till en väninna. Snart är Albertine indragen i Agnes liv och följer hennes utveckling från kuvad hustru till kämpande suffragett för kvinnors rösträtt i 1800-talets Storbritannien. Samtidigt verkar Albertines 187 dagar långa celibat närma sig sitt slut. Mötet med dokumentärfilmaren Leonardo blir minnesvärt! Han är den mest spännande man Albertine mött på mycket länge, men Afrika, Leonardos barska italienska mamma och Agnes spöke gör sitt bästa för att förstöra Albertines förföriska planer.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

303

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk