Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Inga stormar än

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Inga stormar än har blivit en klassisk studenroman. Den kom ut 1950 och var Lars Widdings debutroman. Den då 25-åriga författaren ansågs av recensenterna vara "färdig författare redan i sin första bok" och jämförelser gjordes med Olle Hedberg.

Inga stormar än blev också en publikframgång. Redan ett par veckor efter ugivningen kunde förlaget annonsera Debutant som redan går och en ny upplaga måste i all hast tryckas upp.

Inga stormar än berättar om de dramatiska händelser som utspelades i en studentklass i en småstad i norr under en höst, en vinter och en vår. Fjärderingarna är säkert tecknade liksom de originella lärarna och romanen är skriven med mycken förälskelse i den lilla staden, vars stämningar författaren registrerar med ovanlig känsla.

Inga stormar än filmades i början av 1950-talet med Kenne Fant som regissör och brottstycken av romanen har också gott som pjäser i TV och radio.

(baksidestext, Gebers 1965)

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

257

Förlag

Språk