Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Aronstaven

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Baksidestext:
Våren 1997 är det hundra år sedan Benjamin och Brita Lovisa Nordman med sina tio barn flyttade från Klockarbacka i Malax och blev arrendatorer på Kronobostället i Petalax. De vågade ta det stora steget trots höga arrendeavgifter och många olyckskorpars kraxande. Folket i hembyn ansåg det vara ren dårskap av två medelålders människor att ta på sig en så omöjlig uppgift. Men Ben och Brita var beslutna om att klara av uppgiften och att kunna skapa en tryggare framtid för sina barn och deras efterkommande.

Den levande berättelsen om Ben och Brita är en färgstark väv med många inslag av finländsk kulturhistoria, av österbottnisk skröna och av tidlös vardagsskildring. Och allra mest är den en berättelse om människans strävan att "vara med och bära litet av evighet in i framtiden".
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

158

Språk

Lisätietoja

Textredigering: Vivan Lygdbäck