Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Det nya folket

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Den norrländska flyttlassrörelsen är över, och människorna har börjat återvända till sina hemtrakter. Ungefär samtidigt kommer "det nya folket", flyktingarna som hamnar i förläggningar här och där i glesbygden. Edit Wetterholm är lite över trettio år och tjänstgör som tolk och assistent på förläggningen i Granviken. Hennes samboförhållande med fabriksarbetaren Nalle har länge varit bräckligt, och då hon möter kurden Ersin Oranli blommar den nya kärleken upp. Förbindelsen blir dock alltmer påfrestande, då hon kommer på kollisionskurs med de muslimska värderingar som Ersin och hans familj företräder.

"Det nya folket" är tredje, fristående romandelen i serien om några människor i Granviken. De tidigare är "Trädet och brödet" (1987) och "Femtiotusen man ska bort ..." (1989). (Baksidestext)

Personer, aktörer

Platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

Den norrländska vintern hade släppt sitt frostiga strupgrepp och naturen trädde befriad in i våren. Över bergens buktande linjer lyfte sig ljuset mot en rymd av svindlande klarhet. Gran- och tallskogen stod högtidligt uppsträckt, och kalhyggenas sår i landskapet var överplåstrat med snabbväxande ungskog.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

159

Språk