Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Drömd

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

”Under återstoden av Liisa Saronius liv skulle den ödesdigra pratstunden dyka upp i hennes drömmar; väninnan som talar och talar medan hon själv står som fastvuxen i asfalten oförmögen att röra sig men samtidigt medveten om att hon måste gå. I drömmen är det redan natt och parken tom och öde när hon kommer fram eller så går hon vilse, springer gata upp och gata ner och frågar folk om vägen men det är ingen som kan hjälpa henne.”
På en bakgård i Tölö sparka en pojke boll mot den höga muren som skiljer hans gård från granngården. I parken intill leker en annan pojke ensam tidigt en lördag i maj medan hans mamma går och handlar. När hon återvänder är han spårlöst försvunnen.
Romanen Drömd utspelar sig delvis i femtiotalets Helsingfors med krigets bombkrevader som kvarglömda ekon mellan husväggarna, dels i nuet flera decennier senare när berättaren läger ett pussel av drömmar, minnen och fakta. Drömd är en berättelse om förlust och saknad på många plan. Den är stram och suggestiv och obönhörligt spännande. Kjell Lindblad visar på nytt sin förmåga att skildra barndomens värld med en osviklig känslomässig intuition och språklig skärpa. (baksidestext)

Huvudpersoner

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

Kvarlevorna av barnet hittades i Storskogen några kilometer från den blindes ödemarksstuga. Det var ett par bärplockare och deras hund som av en slump gjorde det makabra fyndet.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Namn

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

150

Förlag

Språk