Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Nu imorron

Samtida recension
Läs en samtida recension ur Resonerande bokkatalogen. Obs! Recensionerna kan innehålla spoilers, dvs. information som avslöjar intrigen.

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Åk iväg nånstans på en vecka, sa jag. Träffa trevliga människor som du tycker om och vila dej och ta de lugnt ett tag. Så ska du se att det känns bättre sen.
Så förrädiskt börjar en bok som skenbart handlar om två modernt fördomsfria människors äktenskap men som sida för sida laddas upp med inre spänning, växlande mellan häftig ömsinthet, frän sensualitet och ärlig uppgörelsevilja.
Anders reser och hans hustru, bokens jag ser fram mot en kort tid av ensamhet, då hon inte bara behöver ägna sig åt barn och hushåll, utan kan umgås med vem hon vill, älska om hon får lust, inte så starkt känna beroendet till mannen – egentligen vill hon ha samma rätt till ett eget liv som han.
Men trots att hon upplever en del av allt detta blir det helt annorlunda än hon tänkt. I korta svidande ögonblick inser hon hur sammansvetsade de är. Hennes tänkta frigörelseprocess formar sig till en inre dialog: förhållandet till Anders rullas upp och blottläggs till sin innersta nerv.
En hel generations erotiskt laddade problematik får här sin franka och expressiva tolkning. (Baksidestext)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Originalspråk

Textutdrag

mitt fel var det
men ett misstag var det inte
Åk iväg nånstans på en vecka, sa jag. Träffa trevliga människor som du tycker om och vila dej och ta de lugnt ett tag.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

151

Språk