Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Efter apokalypsen

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Baksidestext:
Mer än hundra år efter Apokalypsen är deckare och dramaböcker utrotade. Kvar finns ett färgstarkt och rikt illustrerat äventyr i de radioaktiva ruinerna av den svenskspråkiga litteraturen. I spillrorna av ett kärnvapenkrig får vi följa staden Utopias färgstarka invånares öden och äventyr. Gangstrar, knarkkemister, krigsherrar, vildar, legosoldater, prostituerade och mutanter kämpar alla för sin överlevnad genom berättelsens fyra episoder av snabba och spännande postapokalyptiska sagor.

Episod 1: Opium är En Religion För Folket
Genom att styra opiumhandeln har Opiumkungen makten i Utopia. I den närliggande byn Eden finns dock en kemist som är den enda personen i den kända världen som vet hur man tillverkar den nya drogen, Rusch. För att lägga beslag på den hemliga kemiska formeln bestämmer sig Opiumkungen för att kidnappa Kemisten med en intensiv katt-och-råtta-jakt som följd. Någonstans i mitten mellan båda sidor hamnar horan Nora i denna berättelse om girighet, missbruk, svek och ond, bråd död.

Episod 2: Radies!
Härskaren i Utopia försöker göra en experimentell mutantarmé. Genom att smitta tillfångatagna vildar med en av radioaktivitet evolverad variant av rabies försöker han skapa den ultimata anfallsstyrkan. Skall hans plan lyckas eller kommer vilden Amasonia att kunna befria sitt folk från Härskarens fångenskap innan hon och de andra blir infekterade?

Episod 3: Män Från Mars, Mutanter Från Venus
Radies har spridit sig som en löpeld i många av den postapokalyptiska världens regioner. Speciellt illa ute är Republiken, en stad som ligger nära Utopia. Trettio elitlegosoldater sänds från krigarsamhället Mars för att befria Republiken. Vad republikanerna inte vet är att marsianerna inte bara bill rädda deras hem från radies utan också göra sig själva till herrar där. Samtidigt hotar en radiat vildehövding Eden. Följ med marsianernas brutala korståg mot allt som kommer i deras väg.

Episod 4: Irradiati
En spelmissbrukare vid namn Vegas tvingas fly Utopia på grund av sina stora skulder. Han reser över Vattnet till staden Pluto, men där tar hans lycka slut. Har han gått ur askan i elden? En bitter och desperat kamp för liv och frihet följer i tetralogins våldsamma avslutning.

Nemesis Nej: huvudförfattare, illustrationsplanerare, omslagskonstnär
Konrad von Richtmarck: medförfattare, gjorde speciellt stora insatser i Episod III, illustratör av kartan
Cambia RKD: korrekturläsare, bildredigerare
David Still: huvudillustratör
Mickael Linder: illustratör

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

Utopia-tetralogin

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

94

Språk