Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Tungt i den branta backen

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Vi har hunnit till 1942, året då krigslyckan vände. och då det på sina håll också i den fridsamma idyllen Rydsholm skedde stora förändringar. Vi får veta hur livet till slut gestaltade sig för familjerna Ehrendorf, Bölow och Hjodin. Hur pass de lyckades hålla sams inbördes, och hur de omsider försökte lösa sina problem, både vad beträffar den trassliga kärleken och de trassliga affärerna.

(baksidestext)

- - -

Det här är den femte delen i Gösta Gustaf-Jansons romanserie om Rydsholm. Vi har hunnit till 1942, året då krigslyckan vände. Och då det på sina håll också i den fridsamma idyllen Rydsholm skedde stora förändringar. Vi får veta hur livet till slut gestaltade sig för familjerna Ehrendorf, Bölow och Hjodin. Hur pass de lyckades hålla sams inbördes, och hur de omsider försökte lösa sina problem, både vad beträffar den trassliga kärleken och de trassliga affärerna.

Tungt i den branta backen är den sista av fem i en serie som består av Då oskulden och friden, Då lasten var en häxa, I sommarens friska vind, De långa lömska kiven och Tungt i den branta backen.

Gösta Gustaf-Janson är en underhållande författare med djup kunskap om människor och med en strålande fantasi.

(Bonnier)

Personer, aktörer

Konkreta platser för händelserna

Tidpunkt för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

400

Språk