Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

E 18

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Alis Hamre, ung och frånskild mamma till Anna, 4 år, sprintar som vanligt efter morgonbussen. Som vanligt missar hon den. Som vanligt ska hon komma för sent till jobbet. En ingivelse får henne att sätta upp tummen i den invanda liftargesten, invand sedan tonåren på landet, då det enda sättet att komma till dansen på lördagskvällen var att lifta. En lastbil kör in till kanten. Chaufför är Tommy, med ett charmigt, skevt leende och ett mer än skevt förhållande till samhället. Innan Alis vet ordet av har han lockat henne med in i det stora sommaräventyret. Industrisemestern står för dörren, hela Norge är på rörlig fot, och Alis grips av en obetvinglig längtan efter att sticka iväg från sin hopplösa, inrutade tillvaro. Någon gång ska väl hon också få ha lite roligt!
Faldbakkens senaste bok är humoristisk, rapp och spännande. Han driver med den heliga semestermyten, med de falska idealen i ett konsumtionssamhälle som vill få oss att tro att vi ska köpa oss till hela årets mått av glädje och njutning under några korta semesterveckor. Mitt i den dråpliga situationskomiken spårar man en allvarligare erinran om vad vår orealistiska lyckomodell kan göra - och gör - med oss alla.

(text från bokomslaget)
Där gick bussen - igen! Nu skulle hon komma för sent idag också! Alis sätter upp tummen för att försöka få lift till jobbet utan att ana att det blir början till en sommar utanför lagens råmärken.

Ämnen och teman

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Tidpunkt för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

För sent ute!
Hon visste det när hon sprang med idiotiskt klapprande klackar och väskan tryckt under armen, och kände hur jackan gled ner från ena axeln och andedräkten sved: Det gick tamejfan inte!
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Namn

Första publikation

ja

Språk

Namn

Utgivningstid

Sidantal

331

Förlag

Språk

Översättare