Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Aldrig som förr

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Kriget är slut. Ellie längtar efter att leva ett normalt liv igen, och väljer att stanna hemma på gården medan hennes vänner engagerar sig i motståndsrörelsen. Själv har hon fullt upp med skolan, boskapen och Gavin.
Men en dag är Gavin plötsligt som uppslukad av jorden! Ellie blir orolig. En av motorcyklarna är också borta. Kan Gavin ha gett sig iväg för att leta reda på mannen som mördade hans mamma?
Ellie bestämmer sig för att försöka hitta honom – ett beslut som leder henne raka vägen i livsfara.
”Aldrig som förr” är den andra boken i sviten om Ellie. Ellie är också en av huvudpersonerna i succéserien ”I morgon när kriget kom”, som består av sju böcker. (Baksidestext, 2006)
Motståndsgruppen leds av the Scarlet Pimple (som Ellie är alltmer övertygad om är Jeremy Finley). När de ger sig ut på ett nytt uppdrag på andra sidan gränsen väljer Ellie att stanna hemma. Hon har nog med boskapen, gården och Gavin. Men när plötsligt Gavin är som uppslukad av jorden och en av motorcyklarna saknas i garaget, måste Ellie ta upp jakten på Gavin och hon leds rakt in i en fruktansvärd strid med livet som insats. Väl hemma finns alla vidriga bilder kvar på näthinnan, och Ellie kämpar med vardagssysslor och skola. Tiden går, men så en kväll vill Gavin berätta något för Ellie om tiden före kriget. Detta ”något” ska komma att leda dem båda raka vägen till mannen som mördade Gavins mamma och de måste utkämpa ännu en livsfarlig kamp på liv och död.
Det här är den andra boken i sviten om Ellie, den omåttligt populära Ellie Linton, hjältinna och berättarröst i serien ”I morgon när kriget kom”, som utspelar sig efter kriget. Fullmatad med action och gastkramande dramatik, ger oss John Marsden här ännu ett äventyr i högt tempo, som kommer att hålla greppet om såväl gamla som nya fans. Rekommendera gärna ”Ellie: Så länge jag finns” och de sju böckerna i serien ”I morgon när kriget kom”.

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Textutdrag

När kakaduor breder ut sina vingar och glidflyger från en gren till en annan hänger de i luften ett ögonblick som om de fångats upp av en luftström.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

239

Språk

Första publikation

ja

Språk