Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

En människas spår

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Vad döljer sig i människans själ?

Jacques Rebière och Thomas Midwinter är båda sexton år när berättelsen tar sin början år 1876. De kommer från olika länder och har helt skilda familjebakgrunder. Men drivkraften är gemensam: de vill förstå hur själen fungerar och om galenskap är priset vi betalar för att vara människa.

Sigmund Freuds teorier får vid den tiden allt större inflytande i Europa. Yrkeslivet som psykiatriker för Jacques och Thomas från eländet på ett viktorianskt mentalsjukhus till den berömde professor Charcots fullsatta föreläsningssal i Paris; vidare till höjderna i Sierra Madre i Kalifornien och slätterna i det outforskade Afrika. Deras sökande drivs på ytterligare av att Jacques bror lider av en allvarlig psykisk sjukdom som ännu inte är namngiven.

Detta är Sebastian Faulks mest ambitiösa roman – gripande och utmanande. En människas spår är berättelsen om den moderna psykiatrins framväxt och som utforskar frågan om hur män och kvinnor egentligen fungerar.

(Forum)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

604

Förlag

Språk

Översättare