Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

En soldat kommer hem

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Första världskriget rasar som hetast i Europa. På ett gods på den engelska landsbygden väntar två kvinnor på brev från kapten Chris Baldry. Den ena är hans vackra unga hustru Kitty, den andra hans kusin och barndoms lekkamrat Jenny. Plötsligt får de ett oväntat besök av en sliten och oansenlig kvinna, en främmande fågel i deras överklassvärld. Hon berättar att Chris Baldry har drabbats av granatchock och förlorat minnet. Femton år av hans liv är bortsuddade och den enda han nu bryr sig om är denna Margaret, hans ungdoms stora kärlek.

Rebecca West skrev En soldat kommer hem mitt under första världskriget. Hon visste att granatchocher med åtföljande minnesförlust inte var någon ovanlighet bland frontsoldaterna. Hon var också väl bekant med Freuds och Jungs teorier om förträngningar och drömmar. En soldat kommer hem är en till formatet liten roman men läst med uppmärksamhet kan den avlockas många nyanser och blir en skicklig studie av ett antal människors underliggande motiv och omedvetna drömmar.

(baksidestext)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Tidpunkt för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Språk

Utgivningstid

Sidantal

135

Förlag

Språk

Översättare