Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Maktbas Jamaica

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Alex McAuliff är geolog, expert på avancerade markundersökningar. Han är också vietnamveteran, en man van vid faror och strapatser – en man som vet sitt pris.
Ändå är det arvode han erbjuds för att leda en expedition till Jamaica uppseendeväckande högt. Två miljoner dollar insatta på ett schweiziskt bankkonto. Expeditionen ska bana väg för en stad i Jamaicas djungler. Ett märkligt projekt, men också en utmaning som Alex inte kan motstå.
Men det verkliga syftet bakom planerna avslöjas när en man från brittiska underrättelsetjänsten kontaktar Alex; Jamaica ska förvandlas till en fristat, en bas för finansiellt världsherravälde. Toppkrafter från multinationella storföretag är inblandade, cyniska, makthungriga män som måste stoppas.
Alex låter sig motvilligt värvas till ett livsfarligt dubbelspel. Minsta felsteg och han riskerar att få dela den första expeditionens öde – den som utplånats till sista man. Men inte av Alex uppdragsgivare, utan av en annan, hemlighetsfull makt. En makt med rötter i Jamaicas förflutna, endast känd genom dunkla legender och skräckslagna viskningar.
En makt som Alex måste finna – och göra till sin bundsförvant. (Baksidestext)

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

Vattnet bröts mot korallrevet och förvandlades till en kaskad av vitt skum. Det blev hängande i luften som en spetsgardin med det djupblå Karibiska havet som bakgrund, innan det föll tillbaka och försvann i tusen små rännilar ner i revets nålfina sprickor och skrevor. Skummet återvände till källan och blev hav igen.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

358

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk