Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Spigg

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Tjejen har stuckit, på jobbet har ingen märkt att du inte har gjort ett dyft på två veckor, men värst är ändå att du tvingas dela rum med en datanörd. Det enda positiva är att du kan återgå till dina gamla vanor nu när du är ensam igen rätt ritual för frukost, för tevetittande och festerna med polarna.
Ian försöker återupprätta balansen i sitt liv genom att tillämpa minsta motståndets lag och bara simma med i tillvaron som en spigg. Fast ödet vill annorlunda, och plötsligt befinner han sig mitt i ett kidnappnings-drama. Två brutala typer har kidnappat datanörden på jobbet, en konsultfirma som sköter Londonbörsens datasystem.
Spigg är en smart och snabb roman som fulländar den unga brittiska humor vi lärt känna från böcker och film under nittiotalet. Hejdlöst fantasibombardemang, men också underfundiga och pricksäkra betraktelser ur vardagslivet.
John McCabe bor i Birmingham och jobbar som genetiker. Spigg är hans första roman.

(Forum)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Namn

Utgivningstid

Sidantal

246

Förlag

Språk

Översättare