Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Färjkarlen

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Kerstin stannade utanför styrhytten och knackade på så att det skallrade i rutan. När ingen öppnade, höjde hon sig på tå och kikade in med näsan mot sargen. I det svaga återskenet urskilde hon ratten med dess pinnar och det klack till i henne när hon såg hur den plötsligt rörde sig av sig själv. Ty sanningen var den att styrhytten var tom.

Halvt i panik rusade hon genom salongen fylld av hoppet att hon förväxlat för och akter.... Hon stirrade ner bland pustande ventiler och pistonger i maskinrummet och ropade "hallå, hallå". Men ingen gestalt trädde fram.

Till sist visste hon sig ingen råd. Någon måste ju i alla fall styra färjan, tänkte hon i sin nöd. Den kunde ju kollidera i mörkret med andra båtar. Hon var på väg mot förliga styrhytten, då hon blev varse en gestalt utanför glasdörren till fördäck. Det verkade vara en förskräckligt lång karl som långsamt hävde sig ner från taket och lät kroppen svänga i de mest besynnerliga avslappningsrörelser.

Sedan svartnade allting för henne och hon mindes inget mer.

Med Kerstins äventyr på den fredliga Djurgårdsfärjan, en natt på Stockholms ström, börjar Stieg Trenters thriller "Färjkarlen". Innan alla mysterierna får sin naturliga förklaring av Harry Friberg har Ni upplevt den mest andlösa och spännande gastkramning som t.o.m. Trenter någonsin skapat.

(baksidestext)

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

detektivroman

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

217

Förlag

Språk

Lisätietoja

Bonnier: 1963, 1979, 1987, 1991