Linnéa och änglarna

Typ

bilderböcker
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

"Det var en gång en värld ovan molnen. En värld med kullar och dalar, bagerier och bokhandlar, orgelblåsare, vingaverkstäder och spårvagnar på räls. Högt där uppe på ett av de allra mjukaste och luddigaste av de vita tussarna, i ett gult hus med himmelskt sköna blomrabatter, bor Linnéas mamma, Mamma Ängel."

Linnéa bor på jorden med sin pappa och det är sommar och tillvaron doftar frihet och hägg och roliga dagar. Men just den här sommaren då Linnéa fyller sju år händer något hemskt: pappa blir förälskad i en tant.

Mikaela Sundström debuterar som barnboksförfattare efter sin kritikerrosade och Finlandiaprisnominerade första roman Dessa himlar kring oss städs. Linda Bondestam har gått en 4-årig illustratörsutbildning i London, detta är hennes första bilderbok.

Linnéa och änglarna har sänts som tv-serie i alla de nordiska länderna och i Holland.

(Söderström)
Linneas mamma har varit död länge, men hon finns ändå alltid i Linneas närhet. En dag kommer en annan kvinna på besök, vilket Linnea har mycket svårt att acceptera.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

45

Språk

Illustratör

Utgivningstid

Sidantal

45

Språk

Översättare

Illustratör