Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Huset vid Plommonån

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Från indianlägret drar Laura och hennes familj vidare över prärien till Minnesota där de köper jord och slår sig ner i en jordkula vid Plommonåns strand. När pappa sått vetet, bygger han ett fint hus med riktiga glasfönster och dörr med gångjärn. Laura och Mary får börja skolan...

(baksidestext)
Laura och hennes familj har lämnat det lilla huset på prärien för att ta sig till Minnesota. Där köper de lite mark, och när pappa sått vetet bygger han ett fint hus med riktiga glasfönster och dörr med gångjärn. Äntligen har familjen Ingalls ett riktigt hem! Huset ska betalas med pengarna de får för veteskörden, men precis när vetet har mognat drabbas familjen av en förödande katastrof. Flera miljoner gräshoppor kommer till gården och förstör hela skörden på bara en vecka! Huset vid Plommonån (1937) är tredje boken i den berömda självbiografiska serien Lilla huset på prärien, som berättar om Laura Ingalls Wilder och hennes uppväxt i en nybyggarfamilj i Amerika 1870 80. Böckerna ger en levande bild av livet på prärien förr i tiden. Tidigare utgivna titlar i serien är Det lilla huset i Stora skogen och Det lilla huset på prärien.

(9-12 år.)

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

296

Språk

Översättare

Lisätietoja

Angående författarens härmed sammanhängande verk se: Det lilla huset i stora skogen.
Första svenska upplaga 1956. Första upplaga i denna version 2016.

Utgivningstid

Sidantal

267

Förlag

Språk

Översättare

Illustratör

Lisätietoja

Angående författarens härmed sammanhängande verk se: Lilla huset i stora skogen

Första publikation

ja

Språk