Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Ondskans väna ansikte

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Våld var inte alls Terrys stil. Det var rått, ociviliserat och onödigt. Han skaffade sig saker på andra sätt. Det fanns så många möjligheter för den som var på alerten. Kvinnor lade sina handväskor bredvid sig på bänkar på kaféer och barserveringar och när de senare upptäckte att deras portmonnä var borta misstänkte de aldrig den snyggt klädde unge mannen. Trots att han saknade de rätta papperen fick han jobb före andra sökanden på grund av sitt respektfulla sätt.

Som dörrknackare hade han träffat mer än en missnöjd hemmafru och blivit hennes älskare. De tacksamma kvinnorna betalade bra för Terrys tystnad när han senare förklarade att han tyvärr skulle bli tvungen att tala med deras män.

En dag träffar Terry Sue, en ung, attraktiv kvinna som har samma skrupelfria syn på tillvaron som han själv. Terry kunde aldrig ana att mötet med Sue skulle bli upptakten till en lång mardröm. Att han till slut skulle hamna på de anklagades bänk, utpekad som skyldig till ett mord han inte hade begått.

(text från bokomslaget)

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

269

Förlag

Språk