Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

De illegala

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

De illegala var 300 till antalet när de smusslades in i USA för att börja sina nya liv som goda amerikanska medborgare. Sedan dess har skaran reducerats något, men under de tjugo år som gått har de lyckats nästla sig in överallt. Deras inflytande sträcker sig ända till Washington. Och inte minst till USA:s allra hemligaste militära anläggningar...
Nu kommer ordern till dem att handla. De har vant sig vid sin nya tillvaro, och deras barn vet inget annat hemland än Amerika. Nu måste de förstöra allt. De ska se till att USA:s kärnvapenrobotar avskjuts mot ett visst mål!
Det är en skrämmande och tänkvärd thriller Brian Garfield har skrivit - och en ohyggligt spännande! I både Sovjet och USA sätts krafter i rörelse för att undvika ett fruktansvärt, slutgiltigt krig. Men ska komplotten hinna avslöjas innan det är för sent?

(Hemmets journal, 1978)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

320

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk