Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Olle Degersvärd leker krig

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Olle Degersvärd leker krig är den tredje i ordningen av Erik Dahlbergs klämmiga äventyrsböcker. Den gamla fejden mellan rancherna M3 och R8 fortsätter och gäller som förut det knappa betet. Men sakerna har nu tagit en oväntad vändning: det är fårbaronerna i Chicago som numera står bakom rackerierna! Miljonären Albert Miller schasar hänsynslöst med sina checker den ena fårhjorden efter den andra in på nötboskapens landamären, där de med sina vassa klövar fördärvar återväxten.
Mr Miller har en bortskämd son, som Olle Degersvärd småningom gör en riktig karlakarl av. Denne, som genomskådar, att fadern är en ulv i fårakläder, gör gemensam sak med våra vänner på M3. Kampen mellan far och son saknar inte sina kostliga poänger.
Denna hittills mest spännande del i Olle Degersvärd-serien kan mycket väl läsas som ett fristående äventyr. Men efter läsningen skyndar säkert de flesta läsare att ta reda på vad som förut timat i det oroliga hörnet av Vilda Västern.

Fart och humör präglar böckerna om Olle Degersvärd - de kommer med friska och livande fläktar från vilda västern!

Spännande och hurtiga böcker för gmala och unga pojkar!

(baksidestext)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

177

Språk