Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Drömmar till döds

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Alan Groombridge lever ett stillsamt liv som kamrer vid en liten bankfilial i Suffolk. För att kompensera sig för sin händelselösa tillvaro har han en liten lek som han brukar leka. Han stänger in sig på sitt kontor och tar fram några tusen pund ur kassaskåpet. Med pengarna i handen hänger han sig åt drömmar om att en dag försvinna med tillräckligt för att kunna köpa sig frihet från sitt trista arbete och sitt sterila familjeliv, om än kanske bara för ett år: Det slutar dock alltid med att han stoppar tillbaka pengarna i kassaskåpet.
Så en dag, när han håller på med sin lek, blir de hemliga fantasierna verklighet. En alltför påtaglig verklighet, inte bara för Alan utan även för hans unga kassörska Joyce. Nigel Thaxby, en läkarson som kommit på sned, och hans kumpan, dagdrivaren Marty Foster, har beslutat att förverkliga sina drömmar om snabba pengar genom att råna banken. Men det går snett och de blir tvungna att försvinna med bara en del av pengarna och ta med sig Joyce som gisslan. Kvar står Alan med sedlarna i handen; ingen har märkt att han finns där. Han kan trycka på larmknappen och rädda situationen - istället väljer han att ta pengarna och gå. Gå rakt ut i sin dröm...
Nigel och Marty har förverkligat sina drömmar. Alan Groombridge sina. Men det blev Drömmar till döds...

(baksidestext)

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Originalspråk

Textutdrag

På skrivbordet framför honom låg tre tusen pund. Pengarna var fördelade på trettio buntar, det mesta i fempundsedlar.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

[kriminalroman]

Utgivningstid

Sidantal

227

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk