Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Den tomma stolen

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

När Barry Fairbrother oväntat avlider, knappt fyrtio år gammal, försätter dödsfallet den engelska staden Pagford i chock.

Med sitt kullerstensbelagda torg och den historiska klosterkyrkan verkar staden vara en idyll - men bakom den rara fasaden döljer sig ett samhälle i krig. Rika i strid med fattiga, tonåringar i strid med sina föräldrar, hustrur i strid med sina män, lärare i strid med sina elever … Pagford ruvar sannerligen på mörka hemligheter. Och den tomma stol Barry efterlämnat i grevskapsrådet blir snart källa till den värsta strid byn någonsin har upplevt. Vem kommer att stå som segrare i det val som utmärks av passioner, dubbelspel och oväntade avslöjanden?

Den tomma stolen är en tankeväckande och oupphörligt överraskande roman, fylld av svart humor.

(Wahlström & Widstrand)

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

Barry Fairbrother hade ingen lust att gå ut och äta middag. Han hade plågats av en blixtrande huvudvärk nästan hela helgen och kämpade dessutom med en artikel till lokaltidningen som skulle in snart.
Eftersom hans fru hade varit lite kylig och tvår vid lunchen hade Barry dock dragit slutsatsen att kortet han gett henne på bemärkelsedagen inte vägt upp hans försyndelse, nämligen att sitta inlåst i arbetsrummet hela förmiddagen.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

543

Språk

Översättare

Serie

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

503

Språk