Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Trådarna i väven

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

När Daanish lämnar Pakistan för att studera journalistik på ett universitet i USA, tror han som alla andra att han är på väg till det förlovade landet.

Men snart upptäcker Daanish att han, som i Pakistan är respekterad son till en läkare, bara är en fattig stipendiatelev i USA. Och när Kuwaitkriget bryter ut betraktas han plötsligt som arab.

När fadern kort därefter dör reser Daanish tillbaka till sin hemstad Karachi, där hans mor har stora planer för honom. I avsikt att hitta en pakistansk hustru åt sin son bjuder hon hem den tilltänkta Nissrine, som tar med sig sin väninna Dia. Naturligtvis händer det som inte får hända; Dia och Daanish förälskar sig i varandra. Hon är den enda som förstår det utanförskap han känner.

Det ingen av dem vet är att det redan finns band mellan deras familjer sedan lång tid tillbaka, och att deras öden är sammanlänkade på mer än ett sätt.

Detta är pakistanska Uzma Aslam Khans andra bok, och hon har översatts till fler språk än någon annan pakistansk författare.
Uzma Aslam Khans roman har jämförts med Arundhati Roys De små tingens gud och med Monica Alis Brick Lane.

(Ordfront)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

394

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk