Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Mattan från Kars

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Det är mer än själva historien som döljer sig under nutidens yta, där finns hela den mystiska famn av kunskap som somliga kallar drömtid. I bok efter bok har Irmelin Sandman Lilius visat sig vara en mästare att fånga in den världen i nuet. Hon är förmögen att integrera den magiska sidan av tillvaron, så att den förefaller som en självklar och nästan alldaglig beståndsdel, just på det sätt den i själva verket ingår i livet, men oftast ignoreras i mera realistiska verklighetsskildringar. Mariella Lindén, Ny Tid.

Personer, aktörer

Platser för händelserna

Tidpunkt för händelserna

Originalspråk

Textutdrag

Limbergskan och Apelmans Anna Lina satt tillsammans på trappan till Limbergskans stugukoja vid Mickelsgårdsgatan i Tulavall. De hade sorg. De sörjde den gamle militärkaptenen Alexander Grunnstedt, som krigat i Kaukasus i sin ungdom, bott som ensling i Limbergskans gavelrum på sin ålderdom, som hade gått bort sig i skogen och dött av hjärtslag och blivit bortförd i kista av sin svärdotter.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

222

Språk