Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Babelstornet

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

England under några år på 1960-talet - The Swinging Sixties. Frederica Potter - en egensinnig ung kvinna med universitetsstudier i Cambridge i bagaget som till sina vänners stora förvåning gifter sig med Nigel Reiver, en välbärgad skeppsredare och försvinner från vänkretsen... Detta är upptakten till Babelstornet, A.S. Byatts överdådiga och djärva roman. En kvick och upprymd rundmålning av en frihetslängtande epok som vill bryta med det gamla och bestående, men också en oavbrutet spännande skildring av en kvinnas kamp för sin frihet.

Nigel Reiver bor i ett riktigt slott med vallgrav, har två kärleksfulla systrar och en livsstil som för Frederica ter sig alltmer främmande. Deras älskade son Leo blir till slut det enda som känns viktigt i hennes instängda liv. När vännerna från universitetstiden - som anar att allt inte står rätt till - kommer och hälsar på och blir oförskämt bemötta av Nigel gör Frederica uppror. Hon och Leo flyr London. Frederica Potters nya liv kan börja...

(baksidestext)

Ämnen och teman

Huvudpersoner

Exakt tidpunkt

Ämnesord

Originalspråk

Textutdrag

Det skulle kunna börja:

Trasten har sitt städ eller altare på en omkullfallen sten i en stenhög, gyllene och grå, oregelbundet kantig i formen, het i solen och mossig i skuggan.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Undertitel

roman

Utgivningstid

Sidantal

583

Språk

Översättare