Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Aningar

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

På semester i en badort råkar Julia ut för en allvarlig bilolycka. Hon hamnar i ett tillstånd mellan dröm och verklighet. I drömmen indragen i en jakt på liv och död för att hitta tillbaka till sin man, sitt barn, till lägenheten de hyrt. I verkligheten medvetslös i en sjukhussäng. Två parallella liv som snart kommer att kollidera. Julia har bara sina överlevnadsinstinkter och sin längtan, som växer sig starkare för var dag, efter att få återförenas med sin familj. Aningar är en roman om en katastrof och vad som finns på andra sidan av den. Om hur vardag plötsligt kan förvandlas till skräck, och sedan vardag igen, även om allt är förändrat. Men det är kanske framförallt en studie i kärlek, vad den är förmögen till när den verkligen sätts på prov.

Clara Sánchez är en spansk författare, född i Guadalajara. Hon har en examen i spansk filologi från universitetet Complutense de Madrid. Bland de litterära priser hon mottagit utmärker sig Alfaguara-priset från 2000, Premio Nadal 2010, och helt nyligen, det mycket prestigefulla Premio Planeta-priset 2013 för hennes senaste roman El cielo ha vuelto. Hennes böcker har översatts till 15 språk och hon är en storsäljare i flera spansktalande länder.

Under hösten 2013 kom en filmatisering av Aningar regisserad av Santiago Tabernero.

(Sadura)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Platser för händelserna

Originalspråk

Filmer

The following links will take you away from this site.

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

447

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk