Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Den brinnande staden

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Malmby - Sveriges närmaste stad.
Så står det på skylten vid infarten till Malmby. En gång uttryckte skylten stadens förhoppningar om en blomstrande framtid. Bruket skulle växa, välfärden utvecklas, generationers drömmar äntligen gå i uppfyllelse.
Så blev det inte. Skylten vid infarten har rostat och slagits skev och vind. Och i Malmby liksom i Sverige härskar osäkerhet, motsättningar, krossade drömmar och oro för framtiden.
Den brinnande staden berättar om den heta sommaren i Malmby före ett riksdagsval. Det är en thriller om korruption och maktmissbruk, invandrarhat och gruppmotsättningar, uppgivenhet och mord. Men boken berättar också om Sverige i dag, om förändring, uppbrott, omprövning och omtänkande - om människor inför den plågsamma övergången från burstna förväntningar till en ny verklighet.

(baksidestext)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

295

Språk