Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Mord på Majö

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Erik Hedman, sjukpensionerad lärare, har lämnat storstadslivet och slagit sig ner på Majö i Stockholms skärgård för att i lugn och ro ägna sig åt skriverier. Han finner emellertid att livet på ön är minst lika oroligt som det i huvudstaden och snart är han indragen i en rad bisarra händelser.
Majö har en märklig befolkning. Där bor bland andra advokaten som lever gott på skärgårdsbornas förkärlek för arvsprocesser, trion Kalle Mäsk, Kalle Läsk och Kalle Fläsk, som fått sina öknamn i särskiljande syfte eftersom deras borgerliga namn är identiska, och den gamle vresige fiskaren Harald Söderberg, Erik Hedmans hyresvärd och mentor, som med faderlig hand lotsar honom genom skärgårdslivets besvärligheter.
En mörk skugga vilar över ön. För ett antal år sedan försvann Majös amoröse präst spårlöst och det finns anledning att tro att han bragts om livet av någon av öns bedragna äkta män under utövandet av någon av sina kärleksgärningar. När sedan delar av gudsmannen fastnar i en fiskares nät och kriminalkommissarie Björn gör entré med sina något okonventionella förhörsmetoder snurrar karusellen i gång på allvar...

Jan Håkansson, med sommarviste i Stockholms skärgård, har skrivit en roande och kvick kriminalkomedi, som snart får också läsaren att inse att storstadslivet trots allt är betydligt mera rofyllt än det på Majö.

(baksidestext)

Personer, aktörer

Platser för händelserna

Ämnesord

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

204

Språk