Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Birgitta och Katarina

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Heliga Birgitta levde större delen av sitt liv (1303–1373) som hustru och mor och utan att ha en aning om att hon en dag skulle bli helgonförklarad.

Birgitta och Katarina är i första hand en roman om människorna bakom historieskrivningen. Om det viktigaste, det som skedde vid sidan av det kända och storslagna, om äktenskapet och det smärtsamma förhållandet mellan en mor och en dotter.

Romanen följer Birgittas långa och skiftande väg från barndomen till vuxenheten, vidare till det svenska hovet och fram till uppenbarelserna och resan till Rom.

Efter att i debutromanen Stjärneborg ha skildrat den danske vetenskapsmannen och astronomen Tycho Brahes sista år på Ven, ringar nu Alexandra Coelho Ahndoril in det mänskliga dramat hos Birgitta Birgersdotter från Finsta i Uppland.

(Bonniers)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

289

Förlag

Språk