Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Jordskalvsfågeln

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Lucy Fly har lämnat England och sitt förflutna bakom sig och bosatt sig i Tokyo. Nu har hon byggt upp en ny tillvaro där hon lever ett stillsamt liv i sin enkla lägenhet. Hon arbetar som översättare, spelar i en stråkkvartett och har ett närmast ordlöst men mycket erotiskt förhållande med Teiji, en ung japan vars passion är att fotografera.
När engelska Lily kommer till Tokyo tar Lucy motvilligt hand om henne. Det blir en vänskap på tveksamma grunder och snart tvingas Lucy hjälplöst åse hur hennes perfekta, isolerade värld ockuperas av Lily på ett sått som blir en alltför smärtsam påminnelse om det förflutna.

När Lily hittas mördad faller misstankarna på Lucy. Under förhören på polisstationen avslöjas gradvis hennes historia, fulla av vaga oklarheter men samtidigt avslöjande. De långa nattimmarna använder hon till att försöka förklara vad som egentligen hänt.
(Baksidestext)

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

207

Förlag

Språk

Översättare

Lisätietoja

Första svenska upplaga med titeln: Jordskalvsfågeln.

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

207

Språk

Översättare