Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

De som dör först

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Polisen Dmitrij Platonov är en jagad man. Någon vill stoppa hans utredning av oegentligheter vid en fabrik i Uralsk. En stor summa pengar dyker upp på hans hustrus bankkonto och Platonov blir anklagad för mutbrott. När dessutom en av hans medarbetare mördas tvingas han gå under jorden. Samtidigt grubblar Anastasia Kamenskaja och hennes kollegor vid Moskvas våldsrotel över en serie mord på unga män. Morden förefaller inte ha något samband med varandra, förutom att de har utförts på samma sätt – med pistol på tjugo meters avstånd. Vem är prickskytten och varför begås morden?

I ”De som dör först” är vi tillbaka i dagens Moskva, en miljö vi känner igen från Alexandra Marininas första bok på svenska, ”Mördare mot sin vilja” [1999]. Marinina, som själv varit polis, har med sin serie om inspektör Kamenskaja etablerat sig som Rysslands stora deckardrottning. (Baksidestext)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

Med en dokumentmapp tryckt mot bröstet slog Irina Koroljova upp dörren till protokollsektionen på vid gavel och blev stående mållös i dörröppningen.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

ett fall för Anastasia Kamenskaja vid Moskvapolisen

Utgivningstid

Sidantal

299

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk