Pytten är serverad

Typ

kåserier, samlingar
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Herr Ehrenmark utsänder i år förföriska ångor från diktarköket, där livets aptitretande pyttipanna puttrar på sparlåga. Småskurenhetens mästare i den svenska lågprosan har som vanligt ett budskap och ett pator, som går förlorat i tankarnas snåriga undervegetation. Men strunt i det! Herr Ehrenmarks åsikter är helt betydelselösa och han är i det långa loppet mer intresserad av mator än patos.
I föreliggande volym - den nittonde i ordningen - är författaren som vanligt på krigsstigen, svingande sitt spjut mot samhällets orättvisor, som de yppar sig inom hans tränga sektor: att han inte är miljonär, att det fattas fyra centiliter i hans ölglas på puben, att engelsmännen inte har någon fruntimmersvecka och det ständiga tjatet om Örebro och dess självskrivna ledarroll (i div II norra).
Herr Ehrenmark utnämndes till Sveriges roligaste karl i Vecko-Journalen 1967, "men det är sjutton år sen", påpekar Hustrun med trött stämma.

(baksidestext)

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

småskuret och hårdfräst

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

190

Förlag

Språk