Himmelska förbindelser och andra kärleksäventyr

Typ

novellsamlingar
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

I Himmelska förbindelser och andra kärleksäventyr har Alexander McCall Smith samlat en rad både roande och oroande berättelser om kärleksmöten. Och eftersom det är McCall Smith som för pennan, skildras här kärleken på ett sätt som ställer invanda begrepp och föreställningar på ända. Ingenting är riktigt vad det synes vara, och livet är ett stort och hela tiden lika oförutsägbart äventyr.

Vi får möta en samling människor som söker kärleken på olika håll i världen och där varje historia tar en oväntad och ibland osannolik vändning. Det kan handla om det unga paret som träffas och gifter sig i Rhodesia i slutet på 50-talet, men tvingas se hur deras på ytan så perfekta äktenskap hastigt eroderar till följd av den hemlighet en av dem bär på. Eller om kvinnan som stämmer träff med en man i Queensland i Australien och åker med denne till en krokodilfarm där den misslyckade daten slutar på det mest absurt abrupta vis. Eller om det på en gång vardagliga och magiska mötet mellan en ung kvinna och en ängel.

I alla dessa noveller frodas det goda berättarhumör och den emellanåt lite svarta humor som läsare av McCall Smith vid det här laget känner väl igen, och som alla andra snarast bör stifta bekantskap med. Precis som hos Roald Dahl bjuds här berättelser som både stämmer till eftertanke och lockar fram många, befriande skratt.

(Lind & Co)

Ämnen och teman

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk