Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Korståg

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Året är 1274 och i den fortliknande staden Akko, korsfararnas sista stora befästning i Palestina, är en konflikt under uppsegling.

Will Campbell är tempelriddare, tränadför krigföring men som medlem av enmystisk sammanslutning kallad Brödraskapet även en fredens man. Efter åratal av blodspillan har Brödraskapet lyckats medla fram en vapenvila mellan kristna och muslimer. Men Will fruktar att de blivit förrådda. Kung Edvard av England, deras en gång så pålitlige beskyddare, har lovat påven att han ska leda ett nytt korståg, alltmedan ett större hot växer i Akko. En hänsynslös skara västerländska handelsmän, som profiterar på slavar och vapenhandel, planerar att sätta en djävulsk plan i verket som ska tända den fientliga gnistan i Heliga landet.
Under tiden i Kairo är sultan Baybars fångad i en maktkamp: hans äldste son och tronarvinge har blivit inblandad i den lömske siaren Khadirs ränksmideri.
Baybars vill ta sig an det mäktiga mongolriket medan Khadir och andra med honom vill krossa de kristna en gång för alla. När sultanens son intrigerar mot sin egen familj kommer gamla ärr från de tidigare korstågen i dagen – och nya sår slås upp.
Under krigets överskuggande hot slits Will mellan sin ed som tempelridare och sin hemliga roll i Brödraskapet och plikten gentemot Elwen, kvinnan han älskar men är förbjuden att äkta. När hans gamle vän – och fiende – Garin de Lyons dyker upp på uppdrag från kung Edvard glider Wills liv allt närmare förödelsens brant mot kaos och katastrof.

Korståg är den andra boken i Robyn Youngs trilogi som behandlar det kristna imperiets sista dramatiska dagar i det Heliga landet, kriget mellan England och Skottland under befäl av Edward I, och slutligen Tempelordens ödesdigra fall, i händerna på den franske kungen, Philippe IV.

(Norstedt)

Ämnen och teman

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Tidpunkt för händelserna

Exakt tidpunkt

Ämnesord

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

549

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk