Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Upprinnelsen

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Makt och anseende är vad den dominerande och hårdnackade fårfarmaren Edward Morland mest av allt eftersträvar. Därför gifter han bort sin ende son i ett förnuftsäktenskap som kommer att bli upprinnelsen till Ätten Morland.
Sonen Robert, mera poets än soldat, idealiserar sin stolta brud Eleanor. Hon är fattig men förnäm börd och står under förmyndarskap av den inflytelserika familjen Beaufort. I hemlighet förtärs hon av en brinnande kärlek till Richard, hertigen av York, men plikten tvingar henne att förfärad gifta sig under sitt stånd.
Mot bakgrunden av de oroliga åren i 1400-talets mitt när inbördeskriget ”Rosornas krig” utkämpas i England, utvecklar sig denna passionerade saga om krig och våldsamma begår.
(Baksidestext)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Ämnesord

Originalspråk

Textutdrag

Vi ger oss av före gryningen i morgon, sade Edward Morland genom en munfull fårkött. Det var en lång, mager man med bister uppsyn som hade lärt sig fina maner för sent i livet för att de skulle falla sig naturliga för honom.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

491

Förlag

Språk

Översättare