Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Av samma väv som drömmar

Samtida recension
Läs en samtida recension ur Resonerande bokkatalogen. Obs! Recensionerna kan innehålla spoilers, dvs. information som avslöjar intrigen.

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Evelyn Hanna är en ung författarinna, som förtjänar att särskiljas från mängden av mer eller mindre litterära namn på de senaste årens best-sellerlistor. Icke utan skäl har hennes roman Av samma väv som drömmar av de amerikanska kritikerna jämförts med Margaret Mitchells Borta med vinden som prov på god historisk berättarkonst.
Liksom Margaret Mitchell är Evelyn Hanna sydstadsbo and handlingen i hennes roman är förlagd till det lilla samhället Goose Pond Center i Georgia.
Av samma väv som drömmar är icke en bok om krig; det är en bok om människor, vilkas egenskaper - aristokratisk förfining, charm, lättsinne och överdåd - symbolisera den tid och den miljö, i vilka de levde och som författarinnan äger en djup och öm förtrogenhet med. Hennes fina, konstnärligt avvägda stil och förmåga att rytmiskt stegra den spännande handlingen till dess slutliga klimax gör hennes roman till en verklig njutning att läsa både för den litterärt kräsne och för den som av en bok i första hand begär spännande underhållning.

(baksidestext)

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

384

Förlag

Språk

Första publikation

ja

Språk