Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Askungedrömmar

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Vid första anblicken kunde Featherstone vara vilken landsortsstad som helst – en liten idyll vars invånare är nära sammanknutna av familjeband och gamla vanor. Men under den fridsamma ytan rör sig oroliga känslor. För länge sedan försvann en ung kvinna, Francie Johanssen, spårlöst från Featherstone. Men fortfarande påverkar hon i det tysta livet för många personer i staden. En dag tycker sig några av dem se Francie igen. Men är det verkligen möjligt? Har Francie återvänt hem? Under det veckoslut som handlingen i denna täta, suggestiva roman utspelar sig blir Francies mystiska närvaro en farlig katalysator för länge undertryckta känslor.
Askungedrömmar är sällsamt trollbindande historia om ensamhet, misslyckande, längtan och brustna förhoppningar men också om försoning - om att fortsätta leva, hoppas och drömma.

Kirsty Gunn är född i Nya Zeeland och har skrivit flera böcker. På svenska har utgivits den mycket lovordade romanen Regn, som nu också filmats, och Avtryck. Hennes böcker finns översatta till ett flertal olika språk.

(Forum)

Personer, aktörer

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

211

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk