Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Natten är ännu ung

Samtida recension
Läs en samtida recension ur Resonerande bokkatalogen. Obs! Recensionerna kan innehålla spoilers, dvs. information som avslöjar intrigen.

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Baksidestext:
Lördagsnatt. Jakobstad sover en småstads sömn, sänkt i mörker. Det är bara torget som lever sitt eget hektiska liv med rörelse, rop och skratt, någon hastigt framblänkande flaska under gatlyktorna, och alltid de fullpackade bilarna som rivstartar, rör sig i oroliga mönster, parkerar igen. Eki Bergman brukar hålla till där eller på Terazzo eller på något liknande ställe.
"Jag heter Eki Bergman. Jag är en helt vanlig polare, som sitter på Terazzo, som är en paikka i Jeppis där vi alla sitter, går i skolan, hänger med gänget när de far ut och smakar eller nåt liknande. Jag är helt ok, men lite nervis kanske.
Den här juttun handlar om hur jag blev sådär nervis. Jag berättar det rakt opp och ner, precis som snacket går på Terazzo."
Första upplagan av Lars Sunds ungdomsbok utkom för 40 år sedan på Söderströms förlag och såväl den första som den andra upplagan har redan länge varit slutsålda. Boken hör till de böcker som ständigt finns utlånade på våra bibliotek och bokhandlarna har länge önskat en tredje upplaga. Boken utkommer nu på Scriptum i samarbete med musikalprojektet på Jakobstadsnejdens musikinstitut. Boken "Natten är ännu ung" ligger som grund till den musikal som vuxit fram och bär samma namn.
(BTJ)

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Ämnesordskedjor

Originalspråk

Textutdrag

Sku ja skriva nån sorts uppsats nu, så sku ni väl vilja veta hela historien från början, hur jag föddes och vad min farsa gör och var min morsa är född och vad min farfar gjorde och var min morfar är född och hela stamtavlan i all oändlighet, ända tillbaks till Adam och Eva.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

145

Språk