Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Ödets skepp

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Robin Hobb har etablerat sig som en av vår tids bästa fantasyförfattare. Och ingenstans är detta tydligare än i trilogin Handelsmännen och de magiska skeppen. Den tredje och avslutande delen, Ödets skepp, berättar om hur en fordom blomstrande stad förvandlats till ett blodigt slakthus av krig och girighet; om ett stolt och mytomspunnet släkte på gränsen till utrotning; om familjen Vestrit och dess själskepp.

Bingestad skakas av inre oenighet när det plötsligt anfalls av yttre fiender, en invasionshär från Chalced, slavriket i norr. Matriarken Ronica Vestrit försöker samla stadsborna till gemensamt försvar, men anklagas för förräderi. Det finns någon i Bingestad som inte kan tillåta att Ronica tar ledningen, oavsett vad det kommer att kosta.

Althea Vestrit befinner sig samtidigt långt ute till havs ombord i det psykotiska själskeppet Parat. Oförtröttligt letar hon efter familjeskeppet Vivacia som hamnat i händerna på en fruktad pirat.

(Natur och Kultur)

Ämnen och teman

Platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk