Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Vita vrister

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Ett par sällsynt otäcka överfall på unga flickor äger rum i regionen Arboga–Köping–Kungsör, och den lokala polisen inser snabbt att man måste ta hjälp av Rikskrims gärningsmannaprofilgrupp. Dess chef Helena Colliander, spanaren Ivar Steen och psykiatern Stellan Sager får offra privatliv och sommarsemester för att lösa fallet.

Det som förenar offren är att de är sportiga och självsäkra familjeflickor i 20-årsåldern. Utöver misshandel och våldtäkt har gärningsmannen i samtliga fall skadat en fot på sina offer, och han tycks ha valt ut dem noga. Medan Helena Colliander och hennes grupp försöker ringa in våldsmannen genom att skapa en gärningsmannaprofil inleder också en okänd hämnare sin jakt på honom, en smygjakt i avsikt att fälla ett avskytt villebråd. Vem som först ska lyckas i jakten är i det längsta ovisst. (Norstedts)

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Textutdrag

Flickan sprang som en älva i skymningen. Bilarna ute på genomfartsleden...
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

307

Förlag

Språk