I fiskens mage

Typ

novellsamlingar
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Varför springer flickan Ditte in i skogen? Vad är det för märkvärdigt med Åsas ring? Vem är Bollo Sé? Med förundran, ibland förfäran, betraktar föräldrarna sina barn utan att förstå vad som händer dem. På ytan ser ju allting ut som vanligt. Men i barnets värld finns en grymhet och isande ensamhet, otyglad nyfikenhet och svårgripbara lidelser. Där kan det mest skrämmande också vara det mest lockande. Där kan leken vara både befriande och besvärjande, en rit och en upptäcksfärd. "I fiskens mage" är en samling berättelser om flickor i olika åldrar, skildrade med inlevelse, fantasi och humor. De ger på en gång spännande, överraskande och oroande inblickar i barnets hemlighetsfulla värld. (Baksidestext)

Ämnen och teman

Huvudpersoner

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

(sv) "Nu ska vi ta en lång promenad", sa mamman till barnet. Barnet svarade inte. Det satt på mattan och förde långsamt en vit sko över ett av de blå fälten. Solen föll på den ena av barnets fötter; huden skimrade som matt porslin. Mamman blev stående och tittade på foten, medan barnet fortsatte med leken. "Du kan väl förlåta mig", sa hon. "Jag menade inte att skrika åt dig. Men du får aldrig mer försöka dra kastrullen ur lågan. Hör du det, Ditte?"
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

124

Förlag