Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Framtidens hemmafruar

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Det är 1952 och vi möter Peggy och hennes sorglösa väninnor på en amerikansk flygbas i England, där deras män är stationerade. Framtiden är utstakad, de är uppfostrade till att baka pajer och sköta om en man.

När vi nära femtio år senare lämnar dem har mycket hänt. Världen runt omkring dem har förändrats dramatiskt och en kulturell revolution med kvinnofrigörelse och nya värderingar avspeglas i dessa levnadsöden.

Värme, humor, livserfarenhet och en stark tidsatmosfär präglar denna kritikerrosade roman där den engelska författarinnan Laurie Graham skildrar några kvinnor, vars liv tagit olika riktningar, men som ändå är evigt förbundna av en stark vänskap.
(Albert Bonniers Förlag)

Personer, aktörer

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

Jag och Lois hade tagit med oss Sandie i vagnen och stod nere vid affären. Vi hade inget särskilt för oss och andedräkten bolmade som rök runt våra munnar så fort vi skrattade och blev liksom hängande i luften. Men lukten av betskörd kunde kylan inte göra mycket åt. Så gammal jag är har jag aldrig känt någonting gräsligare.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

367

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk