Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Mot drömmarnas ö

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Vanda har funnit sig väl till rätta i Tromsö. Den vackra änkan är en naturlig mittpunkt bland stadens överklass, och hon får en god väninna i svenska Margareta Curtelius. Margaretas bror, Magnus, har ett gott öga till Vanda. Men så en dag dyker han upp med en fransk skönhet vid sin sida... Samtidigt fortsätter Vanda och sjömannen Lukas att träffa varandra i smyg. "Vi kunde skapa en dröm tillsammans", föreslog Lukas. "En som kunde bli verklig?" Vanda lät som om hon inte trodde på det. "Dina drömmar måste ju bli verkliga", svarade han leende och kysste henne ömt på kinden, "så då måste det bli en av det slaget." "Är vi med i den båda två?" frågade hon tvivlande. De kunde fortsätta vara vänner - och älskanden - så länge de förstod att de inte kunde få allt. "Du och jag", svarade Lukas. "Under bar himmel." När allt verkar hopplöst, spelar ödet dem ett oväntat spratt. För drömmar kan gå i uppfyllelse när man minst väntar det...

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

Det var liv och aktivitet av en annan värld. Folk hade glatt sig genom hela vintern åt livet i hamnen om våren och sommaren.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

330

Förlag

Språk