Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

De sju systrarnas hus

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Sju föräldralösa systrar driver ett bageri i den nederländska provinsen Limburg på 1940- och 50-talen. Martha, den äldsta, har dottern Emma från ett havererat äktenskap och tar dessutom hand om sina sex yngre systrar - som alla varit hemligt förälskade i Marthas exmake Sebastian.
När systrarna blir äldre söker de sig alla en egen käresta, för att sedan desillusionerade återvända till bageriet. Ingen av männen de fallit för tycks vara den rätte.

Elle Eggels berättar medryckande ur den unga Emmas perspektiv om sju exotiska, mystiska och samtidigt både starka och sårbara kvinnor. Lika övertygande berättar Eggels med humor och charm om allestädes närvarande avlidna släktingar som återkommer som andar, gåtfulla förutsägelser och brudar i blodröda klänningar. "De sju systrarnas hus" är en charmig blandning av nederländsk miljö och latinamerikansk berättarstil med inslag av magisk realism.

(Baksidestext)

Ämnen och teman

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Ämnesord

Originalspråk

Textutdrag

Jag lärde inte känna min far förrän han var död. Vi satt vid bordet på gården. Hettan hängde över oss som en full karl och vi drack äppelmust som hade kylts i källaren eftersom kylskåpen ännu inte hittat vägen till köken, där det på den tiden stod stora kolspisar och långa bord med många stolar för de fortfarande omfångsrika familjerna.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

221

Språk

Översättare

Första publikation

ja