Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Brazzaville Beach

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Hope Clearwater har ett uppslitande äktenskap bakom sig, när hon ger sig av till Afrika för att delta i ett stort forskningsprojekt om schimpansers liv och beteende. Här hamnar hon snart i en våldsam konfrontation med sin dominante chef, den berömde doktor Mallabar. Hon upptäcker att två grupper schimpanser är inbegripna i en grym och blodig kraftmätning med varandra och att de inte alls är de fredliga varelser, som Mallabar alltid hävdat. Men Mallabar har sitt rykte att försvara och skyr inga medel för att hindra henne i hennes fortsatta arbete. Samtidigt rycker det inbördeskrig som pågår i landet allt närmare och Hope dras in i dess tumultartade händelseförlopp. Tills hon slutligen strandar på Brazzaville Beach...

William Boyd, ett av de viktigaste namnen i den engelska litteraturen idag, återkommer här med en överraskande och fascinerande berättelse om mötet och konflikten mellan olika kulturvärldar och om den riskabla vägen till självkännedom.

(baksidestext)

Ämnen och teman

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Ämnesordskedjor

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

[roman]

Utgivningstid

Sidantal

321

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk