Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Sandbarnet

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Med sju döttrar i familjen bestämmer sig fadern i den marockanska familjen för att det åttonde barnet ska vara en pojke. Flickan som föds växer upp som pojken Ahmed. Hon omges med de traditionella ritualerna kring gossebarn i ett arabland, hon uppfostras helt skild från sina systrar. Först i puberteten börjar hon ana sitt rätta jag. Men hennes öde ligger i faderns händer. Har hon egentligen något val? Ahmed väljer ett liv som man, till och med gifter sig, men det är ett liv utan lycka hon valt. Hon drar sig mer och mer undan. Hon blir en gåta, ett mysterium, en saga som berättas på torget.

Sandbarnet är en underbar och märklig roman, en mångskiktad filosofisk och fantastisk berättelse som hämtad direkt ur Tusen och en natt. Det är den tragiska berättelsen om ett kvinnoöde, om könet som öde eller som val. Hela boken framstår som en dunkelt skimrande väv av nutid och dåtid, saga, legend och dagbok. (Text från omslagsflik)

Personer, aktörer

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

Först var det detta ansikte som tänjts ut av några lodräta rynkor, likt ärr som holkats ur av sömnlösa nätter för längesedan, ett orakat ansikte, märkt av tiden. Livet - vilket liv? en främmande bild som glömskan skapat - måste ha farit hårt fram med med det, plågat och till och med skadat det.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

179

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

186

Språk

Översättare