Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Sin egen väg

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Sigtrud Ólafsdóttir är en tystlåten äldre kvinna som bor ensam i Reykjavík. Sigtrud växte upp hos fosterföräldrar och har i hela sitt liv varit tvungen att ta hänsyn till andra och sätta sig själv sist. Hennes äktenskap var likadant. Nu är hon ensam i huset i Reykjavík – ensam men fri. För första gången hindrar ingen henne från att drömma om ett annat liv. Sigtruds biologiska morfar var fransk, och hennes mamma lämnade efter sig några saker som är Sigtruds skatter. De symboliserar det andra livet; det hon egentligen skulle ha levt. Hon bokar en resa till Paris. Hon tänker ta steget ut i det okända och söka sina sanna rötter.

Sin egen väg är en finstämd roman om ett kvinnoliv som har präglats av uppoffring och ensamhet. Men det är också en ljus berättelse om en kvinna som vågar ha en dröm och tror på sin egen förmåga.

Nominerad till Nordiska rådets litteraturpris 2008.

(Kabusa)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

126

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Utgivningstid

Utgivningstid

Sidantal

191

Språk