Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

I ljusets tid

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Louisa Barrett har en unik ställning i sekelskiftesstaden Buffalo. Hon trettiosju år, ogift och självständig, och hon rör sig lika ledigt i konstnärskretsar som bland Buffalos mest inflytelserika män. Som ambitiös rektor för stadens exklusiva flickskola har hon allas respekt. Ingen anar den hemlighet miss Barrett döljer bakom sin korrekta fasad. Ett avslöjande skulle omintetgöra allt hon byggt upp och skada dem som står hennes hjärta närmast.
I kretsen kring Louisa finns Grace Sinclair, den älskade guddottern, och hennes pappa Tom, skicklig men omstridd chef för det nya vattenkraftverket. Sedan Tom blev änkling har förhållandet till Louisa alltmer börjat likna en kärleksrelation. Eller är det bara som hon inbillar sig?
En kall vinternatt inträffar något som griper in i Louisas välordnade tillvaro och hotar att förändra allt.
Spännande som en deckare, romantisk som en kärleksroman och med en ovanligt rik och levande tidsskildring I ljusets tid är en lika uppslukande som välskriven roman. Autentiska händelser och personer blandas med rena fiktionen på ett mycket övertygande vis och intrigen är både snillrik och överraskande.

Lauren Belfer är uppväxt i Buffalo, men det var först då hon som vuxen återvände till barndomsstaden som hon blev medveten om dess spännande historia och bestämde sig för att skriva en roman med den som bakgrund. Hon utbildade sig vid Columbia University i New York City, där hon numera är bosatt tillsammans med sin familj . I ljusets tid är hennes mycket lovordade debutroman.

(Forum)

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Textutdrag

Den första måndagen i mars 1901, tidigt om aftonen då ljudet av slädbjällror fyllde luften, knackade en elev oväntat på min dörr. Jag hade för vana att ta emot gäster på måndagarna före middagen, då mitt vardagsrum förvandlades till salong. Bankirer och industrimän tittade in i mitt trivsamma stenhus i anknytning till Macaulayskolan i vetskap om att där få träffa professorer och konstnärer, redaktörer och arkitekter.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

478

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk