Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Dödsmantrat

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

På en vindpinad tibetansk bergsluttning påträffas ett manslik utan huvud. Kläderna och kreditkorten tyder på att den döde var amerikan. Eftersom en amerikansk turistgrupp väntas besöka området inom kort måste fallet klaras upp, och det snabbt. Rätte mannen att göra det är kinesen Shan Tao Yun, före detta ämbetsman, som av politiska skäl sitter inspärrad i arbetslägret intill. Han får order att lösa fallet utan dröjsmål – i annat fall kommer de tibetanska munkarna i hans arbetslag att bestraffas.
Nu slungas Shan in i en malström av politiska och religiösa intriger där alla tycks inblandade, från korrumperade partifunktionärer till den buddhistiska motståndsrörelsen. Den slingrande färden mot gåtans lösning blottlägger den enorma tragedi som drabbat det tibetanska folket.
Dödsmantrat belönades med det prestigefyllda Edgarpriset – de amerikanska deckarförfattarnas årliga pris till bästa debutroman.

(Minotaur)

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Ämnesordskedjor

Originalspråk

Textutdrag

De kallade det att välja fyra. Den långe, utmärglade munken tvekade vid randen av den etthundrafemtio meter djupa avgrunden och det var bara den råa vinden från Himalaya om höll honom tillbaka. Shan Tao Yun kisade för att se bättre. Det kändes som om hans hjärta skulle stanna.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

445

Förlag

Språk

Översättare